Saturday, 22 June 2013

Stress dengan my officemates..

Salam,

Berkurun dah tak masuk blog.. kurang masa and no mood..hehe.. hmm..dah hampir 7 bulan bekerja, mcm2 kerenah org terpaksa ditempuhi.. paling ketara ialah.... dengki, busuk hati, batu api.. Ya Allah..igtkn dalam drama2 cerekarama atau samarinda je, rupanya,in reality, its happen..same like a drama at TV3..fuhhh..

Ada 1 story yang nk share dgn anda yg baca:

Last week, after blk dr kemaskn store kt batu 8 Gombak, one of my colleague bgtau, my supervisor or we all bg title PIBG.. dia crite kt my officemates yang lain..at that time, im not in the office  la..sure kn.. dia kasi tau, adk agkt dia yg merupakan ex staff company aku skang ni, tlah me'reject' resume aku sebabb aku datang dr company yg sama dgn dia.. OMG ! Aku sgt marah dan geram mendengarnya,, tp si PIBG ni kata, nama company adk agkt dia dirahsiakn..wpon ada colleageu aku yang lain tanya... si PIBG ni kata lg, mana2 staff dr company aku mtk kerja kt company adk agkt dia, dia akan reject.. Ya Allah..begitu ker as a HR Executive? Plus aku xkenal lgsg adk agkt dia..adk agkt dia pn xknl dgn aku..knape la sanggup and suka tutup periuk nasi org? wpon aku layak utk jwtan itu, tp sbb dia HR Exec for recruitment team, dgn senang hati dia reject.. kalau aku dapat tau mana company adk agkt dia kerja, memang aku akan report kt Pejabat Buruh and company tu.. mesti dlm offer letter dia xde clause confidentiality kot..sbb tu bole kecoh2 bagai..

Hmmm..tak apa.. buat la apa dia suka...nak reject aku ke apa.. sebab aku percaya, rezeki aku terletak di tgn tuhan.. if Allah kata rezeki aku memang kat situ, reject macam mana pn, aku akn tetap kt situ..


Pandangan anda amat dihargai

Thursday, 4 October 2012

Lisa Surihani and Scha

Assalammualaikum.....

Ok.. td kat Astro ada ulangan Wedding Lisa-Yusry and now Scha-Awal.. So teringat ari tu b4 g interview kt The Machines, Mid.. Jumpa dgn dorang kat Pandora, Mid..

Ok.. dorang sgt cantik bile face to face dgn dorang..

Scha tuu sgt tggi aku rse and mmg slim giler.. so mmg sesuai la dlu dia jd FA.. bkn Fahrin Ahmad tp Flight Attendance.. hehehe..

Lisa tu mmg xyah pertikaikn lah... tgk mummy dia.. mmg cantik even da berumur.. so Lisa mmg cantik laaa... n rse kecik je pn dia.. heeee....

Gamba cm kurang sket mb sbb pkerja Pandora tu xtau nk gne BB..hehe.. tu pon Lisa yg ajar dia kt ne nk tekan sume..hehe..

Rsa cm mimpi pn ade jumpe dorang.. selalu bce tweet2 dorang je.. Last2 dpt jmpe face to face kn....
(Over plak aku dpt jmpe dorang...heeeeee)

Pandangan anda amat dihargai

My lovely and respect lecturer....

Assalammualaikum and Haiiiiii.....

Td bile tgk picture2 kat FB my lecturer Miss Farehan (now da Madam tau) teringat nk update entry psl dia sket ..hehehe
Sbb i kn mmg syg n respect gile kt dia... hehe.. and sgt admired cara2 dia sume...hehee

Hopefully miss xbca tau.. nnt malu laa sy kt miss..hehehe

Ok.. wpon Miss sy ni sdh bkhawin.. xbest la pgl dia Madam.. nmpk cm tua sgt laa plus Miss sndri kt.. pgl Miss je la.. best sket kn? hehee...

Ni ade gmba pic yg tlah sy "curi" kt fb miss.. jgn marah tau miss...dia kahwin bln January aritu..




But now my miss ni da dpt baby yg sgt2 comel laaa...nama pon da sedapkn.. bb nyer pon tentu2lah comel...

Bersama2 dgn Miss after ViVa ari tu.. lihat wajah miss tu..hehe.. comel and pp yg sgt gebu..hehehe
Inilah bb my miss.. nama dia Nur Malika Ameena Mohd Safuan

Bila tah sy  bole g melawat miss n bb Ameena yea? sbb xtau la nk drive area bkit beruntung tu... sorang2 mmg xla.. nnt2 la akn ku ajak Ikin g.. hehehe...

Ok la.. harus out skang sbb panggilan Illahi telah sampai utk Isyak.. hehehe..


Pandangan anda amat dihargai

Wednesday, 26 September 2012

Nak Order Kek Lapis, Cupcakes, Apam Polka Dot, Cheese Tart??

Assalammualaikum and Selamat Tengahari semua...

Da lunch? Makan apa je lunch arini? Sihat? heee... Byk plak ek soalan nk tanye.. hehe
Ok.. Ni kira buat promosi lah.. My 3rd sis in law ada buat blog..baru buat la.. dia ade amek order untuk cupcakes, apam polka dot, cheese tart, agar-agar, cookies and cake lapis..
Meh tgk sket gambar2 yg ade ni.. mna tau korang nk order utk buat hantaran ke.. bg org ke or makan sendiri.. 











Haaa.. nmpk cm menarik kn? Rsa nye pon sedap.. and harga yang my SIL ltk pun berpatutan dengan kualiti nyer..
Akak2 kt tpt practical lama pn suke order.. Dorang plg suke order apam polka dot la.. so esk nak p hantar apam polka dot and oat cookies kat dorang..
Oh ya ! Ini link nyer if u r interested to order HomeMade Bakery 


 

Pandangan anda amat dihargai

Will be back !!

Assalammualaikum...

Ok.. sgt2 lama x berblog daa.. sbb??? Sebab plg senang ialah xde mood and plg famous sbb nyer ialah Malas.. Well.. normal r tu kan..
So sy akn comeback dgn entry2 yg best2 (ade ke best2..hehe)..yg membosankan (maybe).. yang mcm2 la..
Anyway.. suke hati sy lah kn kot utk update apa2 entry coz this is my blog (Bole ker ckp cmtu?hehe)..
Memandagkan skang sy  dgn bangga menanama anggur yg segar2 dr ladang.. so da start rajin berblog la.. mana tau dok2 blog ni.. ade blogger2 laen tau mana2 tpt mencari new employee to hire ke kn.. who knows, right? 
Oklah.. GTG.. ade keje nak dibuat..
Oh ya ! My sis in law ade buat kek2, kek lapis, cookies etc.. so if u interested, visit and follow her blog HomeMade Bakery.. tp blog tu baru di buat.. so blom ade entry2 yg byk..but u can visit and follow then wait for next entry.. :)

Good Night and Salam.. :))

Pandangan anda amat dihargai

Saturday, 14 January 2012

H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y !!

Assalammualaikum !!

Dipagi yg indah n sejuk..(ofcourselah kn..ddk kt Araustralia..hehehe) mmg best nak update blog..walaupon sepatutnyer p styd IR kat Blok F bersama2 Pika Rahim,Nadia n Tia..tp aku dirumah lg coz che akk Tia ni bgn lmbat plak..so she decide g after zhor n lunch kat Pokok Sawa..

So aku ni dr pg2 td after Subuh on9 n layan Gelak Khas je laaaa..n tertido jap td..hehehehe...and br teringat br2 ni my classmate ade bg kek bday..yeayyyy..
Hari Rabu yang lalu bersamaa 11hb January..is my birthday =)
Happy Birthday =)
Ok..ssama dgn my feveret artis ...Dato Siti Nurhaliza plak kn..smpi ade 1 of my frens kt..g r wat request smbut bday sama2..hehe...kalau tau cara n bole..dah lama wat request kn..tp mmg teringin lah kn..huhu

Ok...cerita psl bday2 ni...ade la kenangan bday aku yg nak distory kn disini..huhu..
Mase kecik2 dlu..ade la smbut my bday..dlm brape kali ek?alamakkk..xigt lah..heeeee

Ok..time diploma ade la smbut 2 kali if xsalah..1st mse umo yg ke 19thn.. Time tu kn awl sem..so PT msh byk lg..then aku pn ajak la kwn2 kat Wing Blackout (nama wing kt kolej sbb selalu blackout)..kwn2 yg aku rapat la antaranya Jawa,Mai,Fairuz,Finaz,Qis,Ain and Kak Ngah..aku ajakla g KFC Segamat terindah tuuu...mkn2 KFC je la aku mampu..best kn sbb ramai2..hehee...then kami pn nek la bas kuning..smpi je kt KFC..sape tah suh aku g dlu..coz ade bbrape org ni nk g beli brg ke apa..rhupe2nyer wat surprise...beli kek tok aku laaa..hehehe
from left: Qis,Finaz n me..

tarrrraaaaa !! this is my bday cake..yummmy2...sedapppp

ok..bday girl mau potong ini kek

tah apa la si fairuz,jawa n kak ngah wat ni..hehe

ok..keje fairuz ada la suap ceri kt mulut org..ni nk suap kat mai plak..hehe

kak ngah,fairuz n kak mashi

me n fairuz..suap aku plak ea..hehe



ohhh...lupe plak..Ju' pon ade laa..ehehe


my ex roomate...Qistina Rahmat

Abg blkg interframe lah..hehee

Ok..itu time bday yg ke 19..bday yg ke 20 just dpt wish je la..xsmbut or apa2 lah..dgn wish aje pon dah ckp membahagiakan diriku ini...
Paling igt time bday kt 21..time tu dah part 6...xtau lak my wingmates iaitu Jannah,Emma n Jojo plan nak kenekan aku..and ajak wingmates yg len join skali..Mlm tu tg iron bj la..coz bday jth ari Isnin n Isnin ade clas Mr.Muru kol 8pg..time iron tu borak2 r dgn Charp (my JPK frens)..then Charp pon nak turun la kt tpt feveret dia a.k.a bilik ke 2 dia iaitu bilk TV..hehehe..pastu aku terperasan lampu dpn bilik tertutup n dorang nk jmpe aku..ade hal apa tah..br je aku sket dr pintu..tros dpt tepung plus Happy Birthday to u..hehehe...1st time smbut bday cmtu n best sgt2..hehe..ade kek n adiah dr Jannah,Emma n Jojo..and still gune elok2 adiah dorang bg...xlama pastu ade call dr hp..naek nama Dayad tp yg dok nyanyi2 n wish si Aizat..terharu la sbb xpernah org nyanyikn utk aku..call plak kn..terkejut smpi xterkata apa2..

Dua kenangan my bday ni la akn aku igt smpi bile2...bday skang just dpt wish thru FB n msg..
Tp for my 23 bday..only frm my sis Rina n Sis June aje wish thru msg..len2..sume FB...so thanks a lot kat sume yg wish n doakna kebahagiaan serta kejayaan n jodoh utk aku..heeeee...
Tp..Asz ade bg kek..br je pas mam kek dia bg..wpon kecik..tp amat bermakna buat aku..Thanks Asz =)

kotok yg sgt menarik coz ianya Pink n corak yg lawa..

Ok..kek ini dah selamat dalam perut...hehe..blurppp..alhamdulillah.. :)

Okla..semoga dgn bertambah nyer umurku ini..bertambah baek la perangai sikap n sebagainye..ameennn...



Pandangan anda amat dihargai

Wednesday, 4 January 2012

Kenangan Final Exam (Part 2)

Final Exam at UiTM Arau (BBA HRM)
Paling mencabar time final Part 3..mmg mencabar bg aku shingga aku nak give up n berenti belajar time tuh....Apa yg berlaku time part 3 tu ialah time final ..umh sewa aku kat Tmn Sri Lanchang,Jejawi ditimpa musibah iaitu puting beliung..

At that time..mmg menangis  n takot yg teramat...rse cm nak kiamat dah time tu..
Masa hari kejadian (xigt tarikh..)..tghari tu ktorg satu umh ni order Fatin Corner..mcm2 r ktorg mkn..laksa,nasi ayam n cendol..nyum2... (lapa plak..mana Tia niiiii..)..then stdy sama2..sy stdy sama2 akk 'tiri' iaitu Aishah Khalil..ptg tuuuu..tbe langit gelap n aku ddk biilik dpn..bukak tingkap laa..tgk angin semacam jer..aku pon pgl la Tika, Ecah,Eja n Sara tgk angin tu...ktorg tgk pelik giler angin tu coz dia berpusing n time tu nmpk kayu2 dah mule berpusing kt ats n kuat sgt..ktorg pe lg tros lari bwh..(rumah double stry)..br smpi pertengahan tangga..sliding door ktorg pecah..tros lari naek ats ddk kt ruang tamu tgh2..berpeluk sama2 n nanges ketakutan..ade la kt 10 mins kejadian tu..after da redha..tgk kedai dpn umh habes musnah..siling umh ktorg rosak..Farahain n Farahnad time tu ddk kt bilik bwh..dorang siap nyorok bwj tilam Eja..hehe..kelakar lah plak...
Disebabkn kejadian tu..ktorg kne pindah kt kolej Resak..
Kes ni kire bole tahan lg laa..just pindah je pon kn...

Ok..time kemuncak stress aku ialah...after paper QMT.ade brape lama tah gaps..aku g penang..umh kazen aku tok pindahkn brg2 yg ade kt umh kne puting beliung tu..time aku g umh dia..mmg dah hujan lebat sgt tanpa henti..esk tu..brite kuar kt Perlis n Kedah banjir trok..semua jln tmsk hway ttp..ok..Time ni dah cuak sgt2 sbb xtau cmne la nak blk Arau..sume jln ttp..kn tgh final..lg bertambah tkt..then call Abah..abah call org sana sini nak tau perkembangan..time tok aku blk Arau tu..jalan biasa je bukak...ok la..Kazen aku anta smpi Shahab Terminal jer..sbb dia kne keje plak...so dr Shahab aku naek Bus Mara ting tong..smpi kat Alor Janggus kot..bus plak rosak..dlm tu cme ade 10org je tmsk aku ni haaa...
Dan hanya aku jer nak ke Kangar..time tu da ptg da..UiTM aku da col suh tggu kat Seriab..n dorang tggu smpi kol 7mlm jaaa..Time tu sume kne trun n tggu bus berikut..tp mslhnyer skang..aku je yg nk p Kangar..org len dkt2 situ  ade org leh amek..time tu nak tahan taxi..tp tkt..nk tmpg bus ekspress yg lalu..xbole sbb sume bwk laju2..so nak xnak aku tgguuu je laaa..waktu tu..Kazen aku ni je tau apa berlaku n selalu call..dia pon dah cuak la sbb anta aku sekerat jalan n aku ni sorang2 ppuan lak tggu..
Time tu nak nanges da..tp aku tahan kn ajer..msg2 Pika Yahya,Farah..n mtk FarahNad rahsiakn drpd parents aku..takot dorang akn risau..

Time maghrib br ade bus len..tp aku mtk pakcik tu anta smpi Balai Polis smpang 4 je..dia pn kt xleh anta smpi Kangar..smpi balai polis.(ats advice Pika..TQ..sbb ade idea tu..selamat) mtk polis anta ke Arau..pon xdpt sbb polis ckp dia xckp org coz Perlis msh banjir lg and tgh dok selamatkn bdk lemas banjir plak..so ade seorng Sarjan rasenye anta aku kat Pekan smpg 4 utk tggu taxi..aku pon dok satu kedai mkn ni..n sume org kt kedai mkn tau aku punya mslh..so owner kedai makan..xigt nama akk tu..bg aku mkn n mnum free (xselera nak mkn..mnum jaa)..time tu plak abah call tye da smpi ke lom..xtau nak jwb pe..aku pon ckp la da smpi n tgh mkn dgn kwn (dlm hati mau nanges sbb tpakse lalui sorang n tipu abah sbb xnak dia n mak risau)..then akk kedai offer nak anta aku ke Arau tp after dia berniaga..aku ok je...then dia offer tido je la umh dia..pg2 dia anta..esk pg tu aku ade paper OB..aku xnak..then call la UiTM lg..discus2..then Driver UiTM kata ok..g balai polis blk..then tggu driver dia dtg amek..Time tu rse Syukurrr yg teramat sgt2..agk dlm sejam kot tggu driver amek..

Smpi aje pakcik driver tros blk Arau n tgk Kangar mcm laut dah..kiri kanan kete park kt hway yg ade jambatan..Smpi UiTM rase bersyukur xterhingga n ucap TQ kat pakcik tu xterhingga... (Selama ni..hanya my kazen,FarahNad,Pika,Farahain je tau..ni kire pendedahan ekslusif laa..hahaha)

Bila dah banjir..air plak kne catu..ddk kolej..lg la tertekan xde air..air lak dtg sekali skale jer..mkn pon xde..mkn maggi je..time tu dah rse tersgt2 tertekan..n mmg nk give up da..cpt2 call Pija (my friend) luahkn kat dia..nanges2 sume..dia advice suh sabar n etc..
After je abes paper..pg2 buta aku n Farahnad grk blk Gombak..lps aje hway Kedah..rse bersyukur sgt2 sbb time tu tension dgn banjir n final.. :)
Seumur hidup aku..xpernah hadapi saat2 sukar yg begitu..so benarlah kt org..pengalaman mengajar kt utk lbh baek..from this experience..sy rse diri ni lbh kuat dgn dugaan n sabar sj..hmm..

Part 4 kire ok la..sbb xde apa sgt cme sgt2 tension bila housemates wat bising..dah la nak stdy sub membaca..dorang dok bising2..plus plak dgn kakak ksygn Farahain Husna yg tibe2 xmau tego aku.. (xperlu crite la..for me..dua2 salah..tp behalf of my part..aku dah mohon maaf dan maafkan dia wpon dia xpernah nak mtk maaf..cme hati aku ni xbole trime dia lg as a friends..buat mse ni la..bkn nak ptskn persaudaraan..tp keegoaan dia mencabar kesabaran aku selama ini..at least..aku dah maafkan dia n dah mtk maaf dari dia)

Part 5..time skang ni..wat mse ni..semua berjalan dgn lancar..xde apa2 sgt..hehe..hopefully..everything will be okay n okay lah...

Okla..ni sj kot nk di share2 kn..
*kpd stalker or kwn2 aku yg baca ni..habes baca..habes la..xperlu bgtau org len k..ckpla anda je tau..xpyh nak kecoh2 or tye2 org tu org ni :))) TQ



Pandangan anda amat dihargai

 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free